середа, 6 травня 2020 р.

8 тиждень. Складне речення з різними видами зв'язку

Тема: Складне речення з різними видами зв'язку. Розділові знаки у такому реченні

Нагадую: за 2 тижні ВИСТАВЛЯЄМО СЕМЕСТР!

Крок 1. Перегляньте відеопояснення про складні речення з різними видами зв'язку. За необхідності зупиняйте відео та занотуйте у зошит, що таке речення з різними видами, алгоритм їх визначення та які типи таких речень бувають.

Крок 2. Розділові знаки у реченнях з різними видами звязку.

Розділові знаки у таких реченнях ставляться відповідно до раніше вивчених правил між частинами складного речення із сурядним сполучниковим, підрядним сполучниковим та безсполучниковим звязком відповідно до з'єднаних частин!

Пригадайте правила розстановки розділових знаків у таких реченнях за попередніми тамами та власним конспектом.
Якщо ви ще невпевнені, що усе зрозуміли, то можна пригадати разом з вчителем онлайнуроку (обираєте потрібність самостійно):
Крок 3. Розставте розділові знаки та накресліть схему ( у схемі відповідно зазначаємо сурядні частини [   ], а підрядні, якщо є (    ). Ставимо запитання до підрядних частин. 
Не забуваймо про можливість ускладнення частин складного речення - зворотів та ін.

Спокійний, самотній сідав десь на ґанку порожнього дому й дивився як будувалась ніч як вона ставила легкі колони заплітала сіткою тіней зсувала й підносила вгору непевні тремтячі стіни а коли все се зміцнялось й темніло склепляла над ними зоряну баню.


Введіть ваше ім'я та прізвище у початковій та фінальній сторінці тесту. Останню сторінку надіслати викладачу (прізвище обов'язково!). Тест пропонує варіанти за типом ЗНО. Перевіряти будемо разом під час онлайн уроку.
 Успіхів! Розбирати помилки будемо наступного тижня. Чекаю на ваші відповіді до четверга!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Повторюємо морфологію 3. Службові частини мови

 Шановні студенти! Продовжуємо повторення морфології. Ваші завдання: 1. Розподілити в 3 стовпчики службові слова: 1 - прийменники, 2 - сполу...