пʼятниця, 22 травня 2020 р.

Онлайн-консультація до ЗНО

Людмила Шуліка приглашает вас на запланированную конференцию: Zoom.

Тема: Консультація до ЗНО. Аналіз тренувального ЗНО
Время: 25 мая 2020 11:00 PM Киев

Подключиться к конференции Zoom
https://us04web.zoom.us/j/73111948893?pwd=TnVQYTR6QXJFQ0dEeElwNG5ZQ0drUT09

Идентификатор конференции: 731 1194 8893
Пароль: 3s3zKi


На занятті мати при собі виконане тренувальне ЗНО (варіант 7) з мови і літератури (можна без 58 запитання), ручку.

Завдання до виконання тренувального ЗНО (виконувати повністю) можна виконувати до понеділка в своєму темпі: https://docs.google.com/document/d/1l04hKKyPbHZ-rYX751awPL8oJImLuVQl_Bl13JyZkKo/edit

Дивіться уважно, може бути пропуск сторінки, гортайте далі.
Посилання відкриється на папку на моєму диску "Тренувальне ЗНО. Варіант 7" 


Відповіді на попередні складні випадки розбору та розстановки розділових знаків:



Пряма мова. Вправа 3. Розставте розділові знаки у реченні:


"Можливо, -  тільки й змогла я вимовити занімілими вустами, а в голові вже пульсувала думка: - Саме я маю привести цих безбородих монахів до Луганська. Господь кличе мене до справи: "Покинеш все - і батька, і матір заради Мене" (Г. Гайворонська).
Тут пряма мова в прямій мові.



Складне речення з різними видами зв'язку.
Розставте розділові знаки та накресліть схему 

[Спокійний, самотній сідав десь на ґанку порожнього дому й дивився], (як будувалась ніч), (як вона ставила легкі колони, заплітала сіткою тіней, зсувала й підносила вгору непевні тремтячі стіни, (а коли все се зміцнялось й темніло), склепляла над ними зоряну баню).

Це складнопідрядне речення змішаного типу (однорідна та послідовна підрядності поєнані в ньому). Насправді це не речення з різними видами зв'язку, хоча є сполучник а. Він просто приєднаний до сполучника підрядності коли. 



   І тепер, проживши піввіку, я згадую далеке вечірнє стависько, потемнілі в жалобі трави, що завтра стануть сіном, велетенські шоломи копиць, останній срібний дзвін коси, і перший скрип деркача; а соняшник вогника під косарським таганком гріє душу; пофоркування невидимих коней, що зайшли в туман, і тонкий посвист дрібних чирят, що струшують зі своїх крилець росу, і дитячий схлип річечки, в яку на все літо повходили м’ята, павині вічка, дикі півники, та й не журяться, цвітуть собі – то найкращі на світі звуки й картини (За М. Стельмахом).

Тут 7 частин, як і написала мені Поліна Ромичева. Дякую.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Повторюємо морфологію 3. Службові частини мови

 Шановні студенти! Продовжуємо повторення морфології. Ваші завдання: 1. Розподілити в 3 стовпчики службові слова: 1 - прийменники, 2 - сполу...